Ivan Olsen

Ivan Olsen – komponist & guitarist

Holstebro d. 5. december 2011, kl. 20.00

Guitarkoncert med Karl Petersen og Ivan Olsen
Er det jazz? er det klassisk? er det meditationsmusik? Ja til det hele/nej til det hele !
Spændende, men mest smuk, genre-(ned)brydende koncert med to samspilsramte nordjyske musikere.
Musik af Reich, Jørgensen, Jolivet og Hansen.

_____________________________________________________

29. juli 2011 uropfører Santiago Gutiérrez Bolio og Matias Seibæk mit nye værk Water Cycle for guitar og slagtøj. Koncerten bliver afholdt på Vendsyssel Kunstmuseum, og er en del af Vendsysselfestival.

_____________________________________________________

Følg tilblivelsen af nye musikalske instrumenter og fremførelsen af et nyt musikalsk værk i Nordkraft

Laboratorium: torsdag den 24. februar 2011 kl. 12-20
Laboratorium: fredag den 25. februar 2011 kl. 12-20
Koncert: lørdag den 26. februar 2011 kl. 13

Torsdag til lørdag i vinterferien er der mulighed for at følge tilblivelsen af nye musikalske instrumenter og et nyt musikalsk kunstværk i Kedelhallen i Nordkraft.

Komponisterne Johan Svensson og Fredric Bergström fra Sverige samt Christian Skjødt og Ivan Ol-sen fra Danmark har sat sig for at undersøge de kunstneriske aspekter i Circuit Bending. Tilsammen kalder de sig The Bending Quartet (se/dk).

Kort fortalt går Circuit Bending ud på, at man tager hverdagselektronik som legetøj og radioer, og ved forskellige indgreb tvinger dem ud i andre virkninger end apparaterne oprindelig var tiltænkt. Og lyde og klange opstår!

Nu er der mulighed for at følge arbejdet med udviklingen af de nye instrumenter, når komponisterne inviterer interesserede til at overvære processen i Kedehallen i Nordkraft.

Afslutningsvis vil gruppen opføre en koncert i Kedelhallen, hvor de klanglige aspekter ved de spritnye instrumenter bliver præsenteret.

Om Circuit Bending

Circuit Bending er en betegnelse for den kunstform, der går ud på eksperimentelt og kreativt at modi-ficere de elektroniske kredsløb i masseproducerede elektroniske musikinstrumenter og legetøj for at skabe dem om til nye, anderledes og unikke instrumenter, med nye, anderledes og unikke lyde og musikalske muligheder.

Circuit bending er lægmandens genvej ind i et område, der ellers stort set har været forbeholdt tekni-ske eksperter, og de fleste circuit benders arbejder ud fra en ‘anti-teoretisk’ holdning, om at originalitet udspringer af nysgerrighed mere end tillært teoretisk viden. Samtidigt er det også det kreative individs måde, at overskride de begrænsede muligheder fabrikanterne af de serieproducerede produkter har valgt at stille til rådighed for køberne af deres produkter. Circuit Bending forvandler masseproducere-de instrumenter og legetøj til unika.

De musikalske muligheder i et circuitbent instrument er oftest også en anledning til kreativ musikalsk nytænkning, for sjældent er de klange og toner de producerer i overensstemmelse med klassiske ska-laer og tonesystemer. Uforudsigelighed er ofte en egenskab der udemærker den slags instrumenter. De er eksperimentelle instrumenter til eksperimenterende musik, og kræver ofte utraditionelle spille-teknikker

Komponisterne

Johan Svensson – uddannet komponist fra Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet, og universitetet i Växjö. Klassisk komponist med en varm interesse både elektronisk og akustisk musik. www.johansvensson.nu

Fredric Bergström – uddannet komponist fra Musikhögskolan i Göteborg. Arbejder indenfor compu-termusik, og kombinationen af traditionelle instrumenter og computer. www.fredric.be

Christian Skjødt – uddannet i trommer og musikrteknologi ved Nordjysk Musikkonservatorium, hvor han nu underviser i elektronisk musik. Har en særlig nysgerrighed over for støj og støjens æstetik. www.skjodt.net

Ivan Olsen – uddannet klassisk guitarist fra Nordjysk Musikkonservatorium, og komponist fra konser-vatorierne i Århus og Göteborg. Har i flere projekter aktivt arbejdet med at blande klassisk og rytmisk musik med skuespil/staging på scenen. www.olsenivan.dk

Begivenheden er et støttet af Svensk-danska kulturfonden og Se-sam.

Arrangør: Kunsthal Nord og Nordkraft Event

Se kort video fra koncerten:

Comments are closed.